07 June 2010

Campeonato de España Infantil - Barakaldo 4-6/06/10 - Resum

Domini aclaparador i quasi complet del CN Kallipolis, nou campió d'Espanya: 5 Ors de 6 posibles i 4 plates
Resum del Campionat: Un campionat quasi perfecte: Or i Plata en Figures i Solos, Or en Clubs, Duet i Combo i plata en equip! Tot i els problemes amb el so durant tota la competició i el gran volum de participants en les proves, el CN Kallipolis ha tornat a dominar la categoria infantil de forma aclaparadora, i on a la festa s'hi ha sumat el CN Granollers, que ha guanyat l'altre or, en equips. 

De fet, la sincro catalana ha demostrat que está a un nivell diferent de la resta: Entre el CNK i el CNG han copat TOTES les primeres posicions en els podis, i no sols això, sino les posicions següents restants: Els 5 primers llocs en figures, els 4 primers en solos i duets, i els dos primers en combo i equips. El CNK ha aconseguit el primer lloc per clubs i el CNG el segòn. Per fi aquest any, tot i que ha estat molt just, el millor equip del campionat s'ha endut el trofeu per clubs (un cop més, però, s'ha demostrat lo absurd de la metodologia de càlcul: L'equip que ha guanyat 4 de les 5 proves i ha quedat segon en la restant, ha guanyat sols de 2 punts sobre casi els 1300 aconseguits!). A més, el Matarò s'ha colocat 6è i el Calella 9è de 26 Clubs! Hi ha que felicitar-se un cop més del nivell assolit per la sincro catalana. 

Cal destacar l'actuació de Mar Rabaixet, indiscutible numero 1 amb 4 Ors i 1 Plata, i Elena Ribes a continuació, amb 2 Ors i 3 Plates. Tanmateix, el combo va revalidar el campionat d'Espanya, aquest cop amb una puntuació de 81.4875 punts! L'equip es va escapar per pels: La caiguda del primer element de risc va evitar que el domini fos total (i tot això, es va escapar l'or per sols 4 dècimes, en les figures, donat que la rutina tot i l'errada es va quedar a 25 centèsimes!). També cal destacar la fantàstica actuació del duet preparat per Irina Rodriguez, que va pasar d'una 9a posició de sortida en figures a un 4t lloc final superant a tota la resta d'equips espanyols, amb la segona millor puntuació en rutina. Com a contrast sorprenent, la pre-selecció que asistirá a la COMEN Cup, dirigida per Itziar Aspe del CN Canoe de Madrid, que ha aconseguit dos bronzes en equip i combos, i que va anunciar desprès d'unes petites proves desprès del campionat, que sols tindrá 2 nedadores del CN Kallipolis (Mar i Elena) i 3 del CN Granollers, amb 7 nedadores de la resta de l'estat i de les que 5 d'elles no han aconseguit cap podi en aquest campionat. 
Durant el campionat, Gemma Mengual ha fet una petita exhibició, tot i estar embarassada de més de 4 mesos. També es va poder veure a Iban García, campió absolut del Pais Basc i unes rutines de l'organitzador, Sincro Sestao. Imatges i videos aviat
Dia 2: Més medalles: El CN Kallipolis domina  la competició devant dels seus rivals. Aquest matí ha aconseguit la medalla d'Or en Combo (revalidant el titol d'hivern) i per la tarde, segón doblet: Or y Plata en Solo (Mar Rabaixet i Elena Ribes). De moment, 3 Ors de 3 posibles i 2 plates de 2 posibles. Fantàstic!
Dia 1: Primeres medalles pel CN Kallipolis: Or y Plata en Figures per Mar Rabaixet i Elena Ribes. A continuació s'han classificat 3 nedadores del CN Granollers, completant les 5 primers posicions catalanes. Demá final de Combo, Solos i preliminar d'equip.
Dia 0 Arribada: Arribada a Barakaldo, viatge lleuger i a la piscina 3 hores. Sopar i a dormir. Dema al mati entreno en musica, dinar a les 12 i a les 15:30 figures. Ahir van pre-estrenar el nou banyador d'entreno... Piscina amb poqus grades i molt lluminosa...



Campeonato de España Infantil a Barakaldo (Piscina Lasesarre) organitzat per Sincro Sestao. Pendent de confirmació de horaris, pero hi ha modificacions per la demo de Gemma Mengual el dissabte. De moment, 152 nedadores, 25 clubs, 38 solos, 32 duets, 11 equips i 17 combos. Tot finals directes excepte equips. Sorteix ceg per solos, duets i equips en funció de les posicions de figures en 2 grups. El sorteig de combos, com sempre. A veure si no sortim devant dels altres competidors directes com en 8 dels 13 darrers campionats de combos d'edats (i 11 cops devant de 2 d'ells!!!), ni a la primera meitat (també en 8 ocasions) ni primers (més d'un terç de les vegades quan CAP dels rivals directes ho han fet mai) i l'estadística comença a funcionar. El trofeu per clubs anirà a mans catalanes, donat que sols el Granollers i el Kallipolis porten 12 nedadores al combo i això els hi dona més de 100 punts d'avantatge segons la (questionable) normativa vigent. Serà el primer campionat de l'any on es probable que l'equip que guanyi mes medalles i podis, s'acabi emportant el trofeu per clubs. Les diferencies de punts (que no de posicions) en les rutinas dictarà el resultat final. Sols hi ha 3 combos complets de 10 nedadores (CNK, CNG i Las Palmas) i 3 de 9 (Canoe, Retiro i Mataró). Per tant, el Matarò també pot obtenir una fantàstica posició per clubs. Dels 11 equips, sols 8 sortirán al complet.